top of page
  • Foto van schrijverThom Nierop

Hoelang blijven kleine klussen bij jou liggen?

Je wilt gaan slapen, maar je komt niet in slaap doordat er toch wat licht door het kleine raam naar binnen komt. Je denkt er al een tijdje over om dit raam te verduisteren, alleen je blijft het voor je uit schuiven. Je hebt al wel een maand geleden wel de verduistering gekocht, maar nu moet het nog opgehangen worden. Op Helprr kan je deze klus plaatsen, komt een handige buurtgenoot je te hulp en kan je de klus ook weer van je lijstje afstrepen! Is dit een herkenbaar beeld? Je bent niet de enige die dit soort dingen voor zich uit schuift.

 

Onderzoek

Voordat Centraal Beheer begon met Klusup, een plek om een professionele klusjesman te vinden, hebben zij in samenwerking met directresearch onderzoek gedaan. De vraag die centraal stond was: hoelang blijven klusjes gemiddeld liggen in de Nederlandse huishoudens.

 

Acht op de tien ondervraagden geeft in het onderzoek aan dat klusjes zoals bijvoorbeeld het leggen van plinten gemiddeld 2 jaar blijven liggen. Daarnaast geeft 16% van deze mensen aan dat ze deze klussen tot wel 4 jaar voor zich uit schuiven. Dingen voor je uit schuiven is iets wat iedereen wel eens doet als hij/ zij hier een hekel aan heeft, maar het is soms wel lekker om uitgestelde to-do’s van je lijstje te kunnen afstrepen.

Het is daarom ook wel opmerkelijk dat klussen gemiddeld 2 jaar blijven liggen terwijl meer dan de helft (64%) van de ondervraagden een hekel hebben aan uitstellen. En van deze groep krijgt de helft ook daadwerkelijk ruzie met hun partner.


 

Welke klusjes blijven het vaakst liggen?

Zoals wij marktonderzoek hebben gedaan voordat Huurbuur is bedacht, heeft Centraal Beheer dit ook gedaan. Net zoals onze bevindingen geeft de meerderheid (61%) van de mensen aan dat ze een app of website willen gebruiken om hulp te krijgen bij het oplossen van hun klusjes. De voornaamste reden is dan ook dat mensen de tijd niet hebben om hun klussen. De top 5 van klusjes die het meest blijven liggen zijn:

 

2)    Plinten leggen

3)    Elektriciteitskabels wegwerken

4)    Ophangen van lampen en schappen

5)    Kitten van de badkamer

 

Heb jij nou ook zo’n klusje waar je nooit aan toekomt? Maak dan gelijk een account aan en plaats ​je eerste klus of help een buurtgenoot uit de brand. Bij ​vragen of opmerkingen kun je altijd onze FAQ bekijken of anders een ​bericht achterlaten.

 

Je hebt je klus geplaatst, maar je krijg niet de reactie die je wilt? Om dit te verbeteren zijn er een aantal tips die je kunt doen om je klus meer uit te lichten. Deze tips kan je vinden in onze blog.

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page