top of page
  • Foto van schrijverThom Nierop

Hoe zet je een IKEA Pax kast in elkaar?

Gefeliciteerd, je bent ingetrokken in je nieuwe woning. Nu komt het leukste gedeelte, je mag de inrichting betalen. Je ziet een mooi kast bij IKEA en koopt het. Helaas moet het nu nog wel in elkaar gezet worden. Je hebt nu twee keuzes. Ga je het lekker zelf of laat je je nieuwe IKEA Pax kast in elkaar zetten?  Besluit je het tweede? Zet je kus eens op Huurbuur en kijk of een handige buurtgenoot jou kan helpen. Ga je het toch zelf doen? lees hieronder enkele tips die je kunnen helpen!


Zoals het spreekwoord zegt, een goed begin is het het halve werk! Doe-het-zelf klussen zijn over het algemeen een stuk makkelijker wanneer je goed voorbereid bent. Met deze tips word jij een pro in IKEA pax kasten in elkaar zetten!


Controleer de hoogte van je plafond

De grootste fout bij een IKEA pax kast is vaak de hoogte van de kamer. Voordat je überhaupt een nieuwe kast koopt, controleer dan even of het niet te hoog is voor de ruimte waarin het moet staan.


Het instructieboekje is je bijbel

Als je ooit eerder iets van de IKEA in elkaar hebt gezet weet je vast hoe laat het is. Een instructieboekje met weinig woorden en veel illustraties. Die je heel goed en precies moet volgen. Lees daarnaast het boekje ook goed door. Controleer het materiaal die je nodig hebt. Dit zijn de planken, maar ook de schroefjes. Leg de schroefjes ook netjes bij elkaar om overzicht te krijgen en raak je niks kwijt.

 De tijd moet aan jouw kant staan

Vergissingen worden vooral gemaakt als het allemaal gehaast moet gebeuren. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om de Pax kast in elkaar te zetten. Trek voor deze klus meer dan 2 uurtjes uit, trek gemakkelijke kleding aan en doe alles stap voor stap. Als je het frame in elkaar hebt gezet, heb je nog genoeg te doen dus reken je nog niet rijk! Denk hierbij aan de muurbevestiging, kleine onderdelen maken, lades in elkaar zetten en de deurtjes.


Tip: Door dit alles te verdelen in kleine taken met wat pauzes er tussen in, is het allemaal wat dragelijker om te doen. 


Muurbevestiging

Een van de nadelen van het PAX systeem is dat het niet de juiste onderdelen heeft om de kast aan de muur te bevestigen. Wanneer je een druk huishouden hebt (en vooral met kinderen), kan het verstandig zijn om de kast aan de muur vast te maken. De correcte onderdelen zijn vaak los te kopen bij het IKEA filiaal of online te bestellen.


Besloten om de kast niet zelf in elkaar te zetten? Maak dan een account aan en plaats ​je eerste klus of help een buurtgenoot uit de brand. Bij ​vragen of opmerkingen kun je altijd onze FAQ bekijken of anders een ​bericht achterlaten.

 

Je hebt je klus geplaatst, maar je krijg niet de reactie die je wilt? Om dit te verbeteren zijn er een aantal tips die je kunt doen om je klus meer uit te lichten. Deze tips kan je vinden in onze blog.


41 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


abbasklusbedrijf
Jun 13

Wa

Like
bottom of page